Понеделник 24, Юни 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 05.06.2024г.
ВАКАНЦИЯ, ЗДРАВЕЙ!
На 31.05.2024 г. учениците от 3.В и 3.Г клас посетиха Демонстрационен комплекс „Аул Багатур“ в Стара Загора. Там те се потопиха в света на прабългарите. Под формата на различни игри придобиха знания за бойните умения на старите българи, за облеклото и занаятите им. За проявеното старание всяко дете получи грамота за успешно оцелял в изпитанията и прабългарски амулет за спомен.
Екскурзията продължи в град Казанлък с посещение на Тракийската гробница. Децата разгледаха нейните уникални стенописи и се запознаха с погребалните традиции на траките.
Малко по-късно се наслаждаваха на различни аромати от етерични масла в „Музеят на розата“. Там им бе представена богата колекция от предмети, снимки и документи, разкриващи историята на българското производство на маслодайни рози.
Пътешествието завърши в Щраусова ферма „Четири сезона“ в село Скобелево, където учениците чуха интересни и любопитни неща, свързани с най-едрата птица на Земята. Те не само обогатиха своите знания, но и натрупаха много положителни преживявания и емоции.
 
 
Автори на статията: Милена Добрикова, Дафинка Гаджева
 
 
Повече снимки може да видите в нашите галерии или на следните линкове:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Сподели: