Сряда 29, Май 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 09.05.2024г.
„В СВЕТА НА ПРИКАЗКИТЕ И РАЗКАЗИТЕ“
ПО ПРОЕКТ „УСПЕХ ЗА ТЕБ“
     Учениците изпитват радост и изглеждат щастливи, когато се докосват до изкуството, особено, когато те са преки участници в него. Всеки път то им въздейства, увлича ги и най-общо подпомага тяхното развитие. За възпитанието на второкласниците, изкуството е важно не само като средство за себеизява, но също така е и начин ученикът да открие, докосне и опознае света, в който живее, с неговото многообразие и истини, да овладее знания, с които да може по-добре да го разбере.
     В часовете на проектна дейност учениците творяха прекрасни апликации, рисунки и упражняваха своя правопис и краснопис чрез преписване на известни приказки. Техният труд беше представен в еднометрова книга. Част от засегнатите теми в книгата бяха за Апостола на свободата Васил Левски, за палавата Пипи Дълготото чорапче и за празника Баба Марта. Книгата беше представена във фоайето на училището, където всички ученици имаха възможността да се насладят на творенията на учениците от 2.б клас.
     Второкласниците отведоха своите родители „В света на приказките и разказите“ по проект „Успех за теб“. По един магичен начин – разказаха за отношенията, за хората и доброто, чрез представянето на драматизация на приказката „Хитър Петър и хлебаря“. Със своето остроумие Хитър Петър отново надхитри хлебаря, а това предизвика бурните аплодисменти на публиката. Малките артисти показаха не само своите театрални, а и творчески умения. Всички участници бяха удовлетворени от представянето си.
 
 
     Автор на статията: Иванка Колева
 
 
Повече снимки може да видите в нашите галерии или на следните линкове:
 
 
 
 
Сподели: