Петък 26, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 11.01.2023г.
11 ЯНУАРИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДУМАТА „БЛАГОДАРЯ!
      Една вълшебна дума е повод за празник днес – думата „благодаря“. Целта на този празник е да ни напомня за високата стойност на учтивостта, добрите нрави и умението да изкажеш благодарност.
     От древни времена, че чак до днес, всички повтаряме една и съща крилата фраза от приказките – „Блага дума железни врати отваря“. Изглежда е прието, че нашето слово има голяма сила. Толкова голяма, че човек не си дава сметка за силите, с които разполага, докато използва различни думи.
      Благодарността е положителна емоция или нагласа, която идва в отговор на добро дело или блага дума, които сме получили.
      Според психолози тази дума е наистина вълшебна и има терапевтичен ефект – емоциите, които човек изпитва, когато я чуе, са подобни на тези, които възникват у децата, когато нежно ги галят по главата.
     Учениците от СУ „Васил Левски“ трепетно очакваха да отбележат празника, като не пропуснаха да изкажат своите благодарности към хората, които обичат – семейство, роднини, учители, приятели. Те се постараха да внесат настроение и да зарадват всички с благодарствени табла, рисунки, картички, писма, изработени под ръководството на учителите от ЦОУД.
      Благодарността е любов, затова нека заедно да отбележим празника с вълшебната дума „Благодаря“!
 
      Автори на статията: Афродита Паунова, Светла Минчева
 
 
Повече снимки може да видите в нашата галерия или на следния линк:
 
 
 
 
Сподели: