Петък 26, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 21.09.2022г.
ПЪРВА ИНИЦИАТИВА НА КЛУБ „ЕКОПРИЯТЕЛИ“ ОТ СУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – ХАСКОВО
В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“
ПОД МОТОТО „ПОДАЙ РЪКА НА ПРИРОДАТА“
С откриването на учебната 2022-2023 година клуб „Екоприятели“ от СУ „Васил Левски“ – гр.Хасково отново е в действие. Стартирахме нашата дейност с включването в инициативата на bTV Media Group "Да изчистим България" за разделно събиране и  почистване на паркове и за надграждане на този образователен елемент, който кампанията носи. Обединихме се като доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.
На 17 септември 2022г. направихме почистване на парк „Кенана“.
Парк „Кенана“  е интересно и емблематично място за отдих за град Хасково  и за поредна година го почистваме. Фокусирахме се на ключови места, привлекателни за разходки и спортуване, но замърсени от изхвърляни отпадъци.
Сборният пункт на доброволците от клуба бе в началото на алеята. Към нас се присъединиха и родители. Там раздадохме чували и ръкавици, необходими за почистването.  Отправихме се към едно от местата, предпочитано за отдих и там намерихме голямо количество отпадъци от пластмасови бутилки, кенчета, найлонови торбички, стъклени бутилки и други. Обозначихме почистените участъци с табела, указваща приноса на клуб „Екоприятели“  за чистотата на парк „Кенана“. След  усилният труд и задоволството от свършената работа доброволците бяха удовлетворени, но вече силно огладнели. Благодарение на планираната организация, учениците похапнаха вкусно, предварително приготвени от тях сандвичи. Заредени с нови сили участниците в клуб „Екоприятели“ пренесоха тежките чували с отпадъци до контейнерите за събирането и извозването им. На всички  бе забавно и приятно, и с нетърпение очакват следващата акция.Тя беше подкрепена от община Хасково и РИОСВ – Хасково, предоставили чувалите и ръкавиците за почистването и извозването на събраните отпадъци
Благодарим на всички неуморни доброволци от СУ „Васил Левски“, които спомогнаха за почистването и  специално отправяме благодарности към г-жа Ванчева и г-жа Беливанова.
 
Изготвил: Дияна Атанасова – ръководител на клуб „Екоприятели“
                 Веселина Райчева – учител ЦОУД – 6в клас
 
 
Повече снимки може да видите в нашата галерия или на следния линк:
 
 
Сподели: