Вторник 23, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 21.06.2022г.
ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ
В края на учебната 2021/2022 г., учениците от 2.A и 3.А, които участват в клубове по интереси – „Аз знам“ и „Многознайко“, проведоха екскурзия с учебна цел до различни природни и исторически забележителности в България.
Емоциите започнаха в прабългарската школа „Багатур“ – Стара Загора. Сякаш с машина на времето, децата влязоха в прабългарски аул. Стреляха с лък, яздиха коне и се запознаха с прабългарските бойни оръжия.
Пътешествието продължи с хълма Царевец, Самоводската чаршия и историческите забележителности на Велико Търново и Арбанаси.
През втория ден, децата научиха за бита и занаятите във възрожденска България с посещение на етнографски комплекс „Етъра“.
На връх Шипка децата сведоха глави и се поклониха пред подвига на руските войни и българските опълченци, дали живота си за свободата на България. Тук на върха, Евгения Хаджиева получи бронзовия си медал и грамота от Великденско математическо състезание с пожелание да покорява нови върхове.
Пътешествието ни приключи в музея на розата в гр.Казанлък.
Ръководителите – Н.Петрова, С.Костадинова и Д.Димитрова, благодарят на децата за културното поведение, внимание и любознателност, които проявиха!
 
 
Автори на статията: Н.Петрова, С.Костадинова, Д.Димитрова
 
Сподели: