Петък 19, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 17.06.2022г.
ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ В КЛУБ „ТВОРЧЕСТВО“
За учениците от 1.А клас на 01.06.2022 г. беше организирана екскурзия с учебна цел до с.Крумово и град Пловдив.
Възпитаниците на СУ  „Васил Левски“ посетиха МУЗЕЙ НА АВИАЦИЯТА, където се „пренесоха“ в космоса, разгледаха вътрешните експозиции – документи, лични вещи на пилоти, саби, детайли от самолети, спускаемия апарат, авиационни двигатели, управляеми и неуправляеми ракети, авиационно облекло. От изложените фототабла учениците научиха много за първия български космонавт Георги Иванов, живота на летищата и историята на българската авиация от зараждането до наши дни. Също така се запознаха с факта, че български учени са разработили първата космическа оранжерия и имаха възможността да я видят.
Екскурзията продължи в град Пловдив. Там учениците посетиха РЕГИОНАЛЕН ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ. Разгледаха с интерес основните зали, където са изложени систематично подредени експонати от цял свят – това са  зали: „Минерали“, „Палеонтология“, „Ботаника“, „Безгръбначни“, „Риби“, „Земноводни и влечуги“, „Птици“ и „Бозайници“. Живата експозиция е оформена като изкуствена пещера с няколко галерии, в която са разположени животните. Представена е от терариум с неотровни видове земноводни, влечуги и безгръбначни, сладководен и морски аквариум.
След това имаха възможността да се возят на детски влак. ДЕТСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА е теснолинейна железопътна линия, разположена в подножието на Младежки хълм в Пловдив. Влакчето е съставено от локомотив и три вагона. Дължината на трасето е около 1 км и започва от гара Пионер, която е съоръжена с просторен перон. Пътят на железницата минава през мост, железопътен прелез с бариери и тунел изрисуван като морското дъно с дължина около 50 м. След тунела започва изкачване по трасето, което е във формата на шестица. Следва спирка Снежанка и крайната гара Панорама. На гара Панорама има кратка почивка, по време на която пътниците могат да видят извършване на маневрата с влаковия локомотив, след това влакчето потегля отново към гара Пионер.
След разходка из градската градина на град Пловдив, учениците отпътуваха за град Хасково с усмивка, положителни емоции и много спомени.
В следващите няколко дни в заниманията по интереси, учениците посетиха лесопарк „Кенана“, зоологическа градина в лесопарк „Кенана“, парк „Ямача“ и други забележителни места в града.
 
Автори на статията: Ирена Данева – класен ръководител 1.А клас
                                  Нора Беджева – учител ЦОУД 1.А клас
 
 
Повече снимки може да видите в нашата галерия или на следния линк:
 
 
Сподели: