Събота 18, Септември 2021г.
Текущи новини
Публикувана на: 30.06.2021г.

МЛАДИ ЕКСКУРЗОВОДИ РАЗВЕЖДАТ МАЛКИ ТУРИСТИ

ИЗ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ В ГРАД ХАСКОВО

Младите екскурзоводи от ПГТ "Александър Паскалев", в периода от 16-ти до 30-ти юни 2021 година, осъществиха ползотворно сътрудничество с четвъртокласниците от СУ "Васил Левски". Те заедно посетиха забележителностите на града и се запознаха с административните сгради. Научиха как се подреждат книгите и организацията на работа в детския отдел на регионалната библиотека "Христо Смирненски", бяха на онлайн екскурзия, организирана от Туристически информационен център Хасково. Възпитаниците на двете училища се забавляваха заедно в игри, викторини и други дейности в организираните занимания по интереси.

 

СУ "Васил Левски" си сътрудничи с ПГТ "Александър Паскалев" в допълнителните часове за занимания по интереси, като предостави възможност на бъдещите екскурзоводи и аниматори да проведат своята учебна практика. Четвъртокласниците с радост се "превърнаха" в малки любопитни туристи.
Предварително изготвената програма включваше посещение на монумент "Света Богородица", камбанарията, "Паскалева къща", всички административни сгради в града, Регионална библиотека, Регионален исторически музей, галерия "Форум", галерия "Атанас Шаренков", парк "Ямача", лесопарк "Кенана" и Туристически информационен център.
Учениците имаха възможността да се докоснат до дейността на художника Даниел Русев от школа "Дъга", както и да рисуват с него на открито.
Чрез игри и забавления четвъртокласниците затвърдиха знанията си по български език и литература, човекът и обществото, човекът и природата в реална среда.
Със съдействието на Пътна полиция възпитаниците на СУ "Васил Левски" участваха в учебна акция "Безопасно лято", която се проведе на площадката по БДП в двора на училището. Нагледно учениците си припомниха правилата за движение по пътищата.
При едно от посещенията си на парк "Кенана" учениците имаха възможност да добият умения за езда, като се превъплътиха в малки "жокеи", а за най-малките беше осигурена езда на понито Арчи.  Всичко това бе реализирано благодарение на Община Хасково и местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, които организираха индивидуална езда за деца "Магията на Еньовден" – конете, водачите и треньорите бяха от конна база "Житница".
При посещението си на сградата на община Хасково, учениците от двете училища проведоха час по гражданско образование. Децата бяха посрещнати от заместник-кмета Мария Вълчева, която им обясни за дейността на общината и на кмета, а след това отговори на интересните детски въпроси.
В областна администрация учениците бяха приветствани от заместник-областният управител Виолета Желева, която ги разведе из сградата и кабинетите. След това в зала "Марица" зам.областният управител и директорът на Дирекция "АКРРДС" Катя Крушкова запознаха децата с функциите и дейността на областния управител.
В последния ден бе организиран викторина в парка под формата на приключения с интересни игри и предизвикателства, където учениците демонстрираха своите знания и умения.
За всички участници в незабравимата програма в занимания по интереси беше изключително ползотворно. Обменени бяха идеи и опит, които ни вдъхновиха да продължаваме да бъдем креативни иноватори в работата си.
 
 
Автори на статията и ръководители на групите:  Дафинка Гаджева, Радостина Димова, Нора Беджева и Ирена Данева
 
 
 
Повече снимки може да видите в нашите галерии или на следните линкове:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Сподели: