Петък 29, Март 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 17.06.2021г.
ЛЕТНИ УСМИВКИ
В часовете за занимания по интереси, учениците от СУ „Васил Левски” се върнаха в миналото и се потопиха в атмосферата на 19.век.
На 10.06.2021 г. децата от 2.Г клас и 1.В клас посетиха най-красивата стара къща в град Хасково – „Паскалева къща”. Те се потопиха в бита на хората от това време и се насладиха на истински архитектурен шедьовър. Къщата е двуетажна с великолепно функционално разпределение, което придава аристократичност, уют и топлина. Учениците бяха очаровани от етнографската експозиция.
На 11.06.2021 г. учениците посетиха Регионален исторически музей – град Хасково. Вниманието им бе грабнато от 120 хиляди предмети и артефакти, свързани с историята на Хасковска област. Децата се запознаха с етнографските народни носии, накити, бижута, ритуални предмети.
Освен че се върнаха в миналото, те посетиха и други зебележителности на града – монумент „Света Богородица”, драматично-куклен театър „Иван Димов”, паметник на Завистта, паметник на Капитан Петко войвода, старата часовникова кула.
 
 
Автори на статията: Николина Янева и Росица Хинкова
 
 
Повече снимки може да видите в нашата галерия или на следния линк:
 
 
 
 
 
 
 
Сподели: