Вторник 23, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 27.10.2020г.

Отбелязване на празника на Народните будители в часовете по ИТ

 

 

За поредна година ученици от нашето училище отбелязаха в часовете по информационни технологии Деня на народните будители - 1 ноември. На 26 и 27 октомври под ръководството на г-жа Виолета Митева учениците от 2 група на 5а и 5б клас си припомниха за празника на народните будители.

В редовните часове по информационни технологии, учениците отделиха време, за да почетат народните будители и да си поговорят за техните светли дела. Госпожа Виолета Митева обобщи важни факти за празника и народните будители от отговорите на учениците.  Учениците от 5-те класове изгледаха кратко видео за Народните будители, в коeто се наблегна на важни исторически факти за светли български имена. След, което г-жа Виолета Митева представи презентация за просветители, творчески  личности и  родолюбци  от град Хасково, които могат да се нарекат будители. Те са допринесли за запазване на българщината, напредъка в просветата, развитието на културата и други  области не само в град Хасково. Тези имена са световно известни и признати като личности и водачи, и извън пределите на България!

Със своята работа по темата нашите ученици доказаха, че обучението по информационни технологии може да бъде по-интересно, да носи удовлетворение на самите тях и да възпитава в родолюбие. В СУ „Васил Левски” този празник е традиционен и в часовете по информационни технологии редовно се отбелязва тази светла дата, посветена на българските будители и българската книжовност.

    

Автор: Виолета Митева, Ръководител направление ИКТ

Сподели: