Четвъртък 25, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 12.06.2020г.
ГРУПАТА ПО ИНТЕРЕСИ „МОЯТА ДИГИТАЛНА КЛАСНА СТАЯ“
ПРИКЛЮЧИ УСПЕШНО ЗАНЯТИЯТА СИ
На 28.05.2020 г. участниците в групата, общо 16 ученика от 6 и 7 класове, проведе последното си занятие. През тази учебна година децата работиха с постоянство по четири международни eTwinning проекта, за чийто цели и свършеното до март споделих в подробна статия.
И макар, че повечето време се наложи да работят от дистанция заради Covid-19 в платформата MS Teams, учениците успяха да проведат всички планирани занятия, да направят прекрасни продукти и да ги споделят с партньорите си от другите страни.
По проекта European Museums Tour създадоха презентация и видео-филм за Регионалния исторически музей-Хасково и разгледаха виртуално музеи на повече от 30 партньори. Продуктът ни бе качен в онлайн интерактивна Google карта.  
Включихме се и още два общо направени продукта по проекта – Онлайн играта „The Millionaire“ и в „На лов за съкровища“ (Treasure Hunt), съдържащи въпроси за всеки от партньорските музеи.
По проекта Partnerships for the Goals децата продължаваха да се учат на еко-умения, посаждайки различни растения у дома, рециклираха и създадоха закачливи фигури от корк, измислиха и представиха в рисунка „уреди“, ползващи се вкъщи, в парка или градината и помогащи да се събира и пречиства дъждовната вода и да се трансформира в питейна, както и лесно изпълнима идея да се помогне на пчелите.
Fun and Games in English бе един от любимите на учениците проект. С помощта на различните приложения и инструменти за правене на онлайн игри, които те разучаваха всеки месец, се подобриха ИКТ уменията им и представянето им по иновативен начин в различните часове. През март и април децата създадоха различни Kdhoot!, Quizle, Quizziz игри и ги представиха пред съучениците си.
В Culture for you ( C4U ) децата споделиха видео за традиционната и обичана българска игра „Не се сърди човече“.
През периода на изолация успяхме да отбележим от дистанция и няколко дати в календара: Великден, Деня на Земята – с анимирани картички, 9 май – Деня на Европа и Деня на е-Twinning, както и 24 май – Деня на българската култура и писменост  с красиви и стилни онлайн картички.
По всички проекти на финала учениците попълниха онлайн въпросници с оценка за дейностите им. На заключителното занятие в края на м. май споделиха в Padlet-стена кой проект и кое приложение са им  харесали най-много и с какво са били полезни за тях.
За успешната си работа, своето постоянство и креативност всеки ученик бе награден с виртуална грамота.
Искам да поздравя всичките 16 деца от групата ми и да им благодаря за всеки един момент с тях!
 
Автор: Илияна Панайотова
Ръководител на групата
 
 
Повече снимки може да видите в нашата галерия или на следния линк:
 
 
 
 
 
Сподели: