Вторник 30, Април 2024г.
Архив на новини
Публикувана на: 11.04.2024г.
ЧЕТЕНЕТО НИ ПРЕНАСЯ В НОВИ И ВЪЛШЕБНИ СВЕТОВЕ
     През месец април празнуват книгите. Международният ден на детската книга се отбелязва в цял свят на 2 април от 1967 г., а на 23 април отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право от далечната 1616 г.
     Ние, учителите на 3. А клас, учим нашите възпитаници на любов към книгите и четенето. Цитираме им често и думите на Франсис Бейкър – „Книгите са кораби на мисълта, които странстват по вълните на времето и грижливо пренасят своя безценен товар от поколение на поколение“. Четенето развива мисълта и въображението на учениците, и допринася за правописа и разширяването на речниковия им запас.
     Учениците от 3. А клас, знаят, че без книгите светът нямаше да се развива толкова бързо и динамично. Осъзнават, че липсата им би довела до неграмотност, липса на информация и знания. Така както знаят, че правилното четене  с точна интонация е винаги модерно!
     Възпитаниците на СУ „Васил Левски“ – гр. Хасково отбелязаха празника на детската книга с посещение на градската библиотека през пролетната ваканция. Посетиха и училищната библиотека. Учениците знаят, че „Човек, който не чете няма предимство пред неграмотния!“ и, че „Човек става мъдър не със сила, а с четене!“.
     За спомен третокласниците получиха албум, направен от техните учители, който винаги да им напомня, че „Книгите са уникални магически портали“ – Стивън Кинг.
 
 
     Автори на статията: Рени Данева и Нора Беджева
 
 
Повече снимки може да видите в нашата галерия или на следния линк:
 
 
 
Сподели: