Четвъртък 25, Април 2024г.

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК

В ЧАСОВЕТЕ ПО Информационни технологии и в заниманията на клуб ИТ "Ентусиаст"

Публикувана на: 18.02.2021г. (обновена на: 18.02.2021 14:41:00)
В седмицата на патронния празник, учениците от 12 клас под ръководството на г-жа Виолета Митева почетоха делото на Васил Левски в часовете по информационни технологии. Те отделиха време в учебните часове /в електронна среда и присъствено/, за да изготвят и покажат презентации и филм за патрона на училището – Васил Левски. За пореден път бяха припомнени факти за живота и делото на Апостола, за неговата революционна дейност и неговото свято дело.
Бяха показани:
- филм за Васил Левски, изготвен от Емел Алимолла от 12 клас;
- презентация за Васил Левски и неговият образ в българското кино от Александра Делчева от 12 клас;
- презентация на Таня Костадинова от 11 клас за интересни факти от живота на Васил Левски и неговата революционна дейност. 
- презентация включваща биографични факти за живота на Апостола и за идеалите завещани от Васил Левски, изготвена от Жулиен Стоянов от 9 клас;
Седмицата за почитане на Васил Левски в СУ „Васил Левски” е традиционна и в часовете по информационни технологии учениците винаги намират време и ентусиазъм,  за да отбележат тази светла дата, със свои изготвени презентации и продукти.
С  показаните три презентации и филм учениците, които са и членове на клуб „ИТ Ентусиаст“, дигитални компетентности, участват и в конкурса към ОП „Младежки център“ Хасково – „Завещано от Апостола“, което допълнително представят нашето училище.
 
 Виолета Митева, Ръководител направление ИКТ
 
 
 
 
  
Сподели: