Четвъртък 28, Март 2024г.

В последните години електронните картички се наложиха като един от най-популярните начини да поздравим своите близки и приятели за различни празници и лични поводи. Участниците в извънкласните занимания по информационни технологии в проект „Образование за утрешния ден“ обединиха своите усилия, за да създадат поздрави за Осми март – международния ден на жената.

По-малките участници от двете групи по ИТ „Компютърните гении“ и „Ние можем“ от 3б, 3г, 4б и 4в клас сътвориха със своите ръце, водени от обичта и уважението към мама, чудесни цветни картички. Картичките бяха изрисувани на Paint, разпечатани цветно и оформени на цветна хартия.

Изображенията бяха сканирани и картичките обработени с цел подобряване на образа, цветовете и оптимизиране на размера на файловете.

Големите ученици от клуб „ИТ Ентусиаст“ се включиха в изрязването на изображенията с възможностите на офис пакета, както и с допълнителни графични програми – като free portable версии на Photoshop и Corel Draw. Те използваха сканираните изображения за създаване на слайд шоу и видео файл в ProShow Gold програмата. След разполагане на готовите изображения на картичките на слайдове или фреймове, учениците приложиха наученото, като поставиха допълнителни ефекти, теми и комбинираха с gif файлове за получаване на краен продукт.

Добавиха музикален фон към продукта и се получи чудесен видео поздрав за празника, изработен с творческите идеи на много участници в заниманията по информационни технологии. Ръководители на групите по информационни технологии по проект „Образование за утрешния ден“ са Виолета Митева, Станимира Михова и Теодора Караджова.

Сподели: