Неделя 05, Май 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 25.04.2024г.
23 АПРИЛ – СВЕТОВЕН ДЕН НА КНИГАТА
     В незабравим вълнуващ празник се превърна отбелязването на Световния ден на книгата – 23 април. Той беше иницииран от петокласниците в СУ "Васил Левски".
     Учениците от 5.а клас на сцената на своя класен театър представиха драматизация на приказката "Златното момиче". Родители, гости и съученици аплодираха актьорското майсторство на Сара Иванова, Ваня Василева, Александра Александрова, Неда Стоянова, Рая Бозукова и Стелияна Стефанова, превъплътили се в героите от творбата.
     Стефан Димитрис завладя аудиторията с изразителна рецитация на Ботевата поема "Хайдути", а Мартин Иванов развълнува с изпълнението на баладата "Хаджи Димитър". Госпожа Росица Данчева, преподавател по БЕЛ, изрази възхищението си от подготовката и ентусиазма на своите ученици. 
     Учениците от 5.г клас – Елифнур Фикрет, Ана Симонян, Елена Георгиева и Габриела Катранджиева,  представиха вълнуващи изпълнения на творби от българската и световната класика. Аудиторията аплодира участниците с бурни аплодисменти.
     Състезание "Сладкодумен разказвач" организираха и учениците от 5.в клас с преподавател Радостина Димова. Вълшебни мигове представиха участниците – Александър-Йордан Димитров, Андрея Михова, Виктория Чаушева, Георгия Тодева и Диана Кирева, пресъздали света на свои любими приказки и творби от учебното съдържание по литература. На участниците и победителите бяха раздадени грамоти.
 
     Автори на статията: Росица Данчева, Радостина Димова
 
 
Сподели: