Събота 27, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 27.03.2024г.
„НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ“
     В СУ „Васил Левски“ отново е оживено и цари празнично настроение. Дните са  25 и 26  март – единствени  и неповторими, вълнуващи и тържествени – за първокласниците, за техните родители, за учителките им, за цялото училище!
     Като че ли беше вчера, когато децата прекрачиха плахо за първи път училищния праг, а ето, че вече са изучили всички букви и могат да четат. Тяхно постижение бе увенчано с Празника на буквите, който събра на мило тържество всички ученици и учители, щастливите родители, много гости. Празнично украсената сцена, аранжирана с естетически усет, бе в унисон с ведрото настроение и грейналите детски усмивки. Преливаше от свежи багри, сред които бяха изписани заветните за всеки първокласник слова „Ние вече сме грамотни“.
     Първокласниците поднесоха на утихналата публика своята специална празнична програма. Тя започна със забавна сценка, в която оживяха любими приказни герои, а след това се появи и тяхното пъстро Букварче. Децата представиха всяка буква от азбуката с оригинални стихчета, пяха и рецитираха със светнали лица и радостни усмивки. Особено бодро прозвуча заключителната им песен „Първокласно“. Публиката ги възнагради с продължителни заслужени аплодисменти. Техните учители – г-жа Петрова, г-жа Иванова, г-жа Кирчева и г-жа Ташева развълнувани и щастливи от постиженията на своите малки възпитаници, ги поздравиха и им пожелаха нови успехи. Директорът, г-жа Михайлова, благодари на учителите за положения труд и пожела на децата да продължават упорито да се учат и да трупат знания, да четат книжки, които ще бъдат техните нови приятели.
     Тези дни се превърнаха в празник на грамотността, на знанието, на успеха. Попътен вятър, мили първокласници!
 
 
Повече снимки може да видите в нашите галерии или на следните линкове:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Сподели: