Четвъртък 25, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 19.04.2019г.
ГРУПАТА ПО ИНТЕРЕСИ „ МОЯТА ДИГИТАЛНА КЛАСНА СТАЯ”
С МНОГО РАЗНООБРАЗНИ ДЕЙНОСТИ
Дойде моментът да споделя колко много свършиха до момента участниците в групата по интереси  „Моята дигитална класна стая” ( My Digital Classroom”). Наречена е по името на единия от трите e-Twinning проекта, по които децата работят през втория срок.
Целта на дейностите в занятията на шестокласниците от 6а и 6в е да използват технологиите по позитивен начин, като подобрят своите ИКТ умения, разучат и ползват умело полезни web 2.0 инструменти, изработят различни дигитални продукти, споделят със своите партньори по проекта в пространстото за онлайн  общуване и сътрудничество с класове от Европа - Twinspace и в часове в училище. В този проект участват над 20 класни стаи от различни страни.
До момента учениците са изработили много продукти, най-важните от които са: 1/ изработване на лого и постери за проекта ( project logo and poster), 2/ онлайн гласуване за най-добро лого и постер на проекта (voting) , 3/  изработване на лого/постер за Деня за безопасен интернет (SID logo/poster), 4/  поставяне на слогани върху онлайн стена (slogan sticky board), 5/ изработване на видеа  «Моето училище» и «Моят град Хасково» (My school video / My town Haskovo video), 6/ изработване от всеки ученик на voki-avatar за представяне, 7/ изработване на постери за часа по английски език (subject posters), 8/ изработване на KAHOOT! игра и провеждането й онлайн в шестите класове, 9/ заедно с останалите партньори изработване на обща KAHOOT! Challenge игра за традиции, обичаи, характерни храни, символи на страните, интересни места и други факти, и провеждането й в групата и във всяка страна-партньор, 10/  изработване по екипи и индивидуално на електронни книжки (e-books) по конкретни уроци по английски език, география и история в шести клас и представянето им в часовете, 11/ онлайн попълване на въпросници (Google surveys) за оценка на дейностите за всеки месец, 12/ изработване и оформяне на кът на проекта (project corner), 13/ обмен на писма с два партньорски класа ( letters exchange) и др.
Участниците в групата ползват таблет, получен от ръководството  от училището ни. Най-важното е, че децата демонстрират хъс да научат нови неща, да работят екипно, да покажат креативност и желание за успех.
Предстоят още интересни неща.
 
Настоящата статия е свързана със задължителното разпространение на информация за работата по проекта в програмата e-Twinning.
 
За вас сподели:
Илияна Панайотова
Ръководител на групата
 
 

 

Сподели: