Неделя 28, Април 2024г.
Текущи новини
Публикувана на: 06.06.2018г.

ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА ГРУПАТА ПО ИНТЕРЕСИ „АНГЛИЙСКИ ЕЗИК” – 6 И 7 КЛАСОВЕ

На 31.05.2018 се състоя последното занятие на групата English with Fun по проекта «Твоят час» с ръководител г-жа Панайотова, проведено в училищната библиотека.  19 деца от шести и седми класове представиха дейността си през изминалата учебна година  по три онлайн международни проекта по програмата e-Twinning. Гости на тържеството бяха помощник-директорите по учебната дейност г-жа Карабойдева и г-жа Калъпова, родители и съученици на децата, колеги и служители в училището ни. Децата запознаха гостите с работата си чрез  изключително богата презентация и изложба. Залата на събитието бе украсена с кътове с продукти на учениците и предмети от международното струдничество.
Първият проект – «Чудото на книгите през моите ръце» ( The Miracle of Stories through My Hands ) обхващаше запознаване с истории/приказки на английски език, пресъздаването им в рисунки и изработването на дигитален продукт за представяне пред партньорските училища. Момичетата и момчетата от групата изработиха най-различни продукти като колажи, видео презентации и видео анимации. В занятията влагаха много въображение, творчество, учеха се на екипна работа и боравиха прекрасно както с четките и боите, така и с компютърните програми и инструменти. Изработиха прекрасни писма за приятелите си, и получиха такива от тях. Един от най-емоционалните моменти  по този проект бе онлайн срещата с партньорско училище от град Истанбул, където те можаха виртуално и на живо да се срещнат, поговорят и пеят песни с техни връстници.
Вторият проект с поетичното име „Душата на страните” ( The Soul of Countries )  даде възможност на децата да споделят и се запознаят с културата и традициите на връстниците им от многобройни европейски страни – чрез любими песни, танци, народни носии, ястия, известни фестивали и празници, и др., поднесени отново в дигитален продукт. Талантливите наши деца демострираха наученото от тях словенско хоро, а приготвените по полската рецепта джинджифилови сладки подслади присъстващите. Публиката изгледа видеото с рецептата на шеф-готвача Тони от 6 клас. Аплодисментите на присъстващите гости бяха заслужени!
В третия проект „Цветовете на дъгата” ( The Colours of the Rainbow )  децата споделиха коледното си настроение като нарисуваха и изпратиха над 90 коледни и новогодишни картички в пет партньорски страни, четоха послания в QR  кодове в получените картички от чужбина, включиха се в онлайн рисуване на картичка за Св. Валентин....Дейностите бяха представени под формата на падлет стени и видеа в платформата на програмата за сътрудничество. Изключително интересен момент бе онлайн играта Кахут, в която децата ползваха мобилните си апарати за да проведат игра-викторина.
През учебната година учениците от групата създадоха продукти по много други теми, залегнали в програмата, като „облачни рисунки” за Деня на Земята, анимирани картички, играха онлайн игри за Деня на Европа, сътвориха чудесни книгоразделители, дигитални плакати за Световния Ден на книгата.  Безопаесн интернет, кодиране на игра в Седмицата по кодиране, подготовка и участие в две международни състезания по английски език, обмен на създадени пъзел-игри с партньорите и още много други дейности запълваха часовете на проекта ни.
Всеки един от трите международни проекта завършис краен общ продукт - електронна книжка в интернет пространството.
 
В края на публичната изява децата от групата по английски език, заедно с всички присъстващи гости, проведоха на практика онлайн играта Кахут, която се хареса на всички!
Грамоти за огромната и блестящо свършена през годината работа по проекта «Твоят час» връчи ръководителят на групата, а моменти от празненството бяха увековечени в безброй снимки.
Със сигурност дейносттите по проекта превърнаха часовете по интереси в забавление.  Нашите ученици доказаха, че заедно с децата от партньорските  страни, обичат училището си и страната си, гордеят се с историята и традициите си, умеят да се забавляват и творят.
Поздравления за всичките деветнадесет ученици от групата за огромната и чудесно свършена от тях  работа по проекта! Бяхте нвероятни, деца! Браво!
 
 
 
В линковете по-долу може да разгледате някои от демонстрираните продукти по проектите.
 
За вас сподели:
Илияна Панайотова
Ръководител на групата по английски език
 
Обмен на картички - https://view.genial.ly/5a903d5c6f4fd8625db7f5e9
Е-книжка за четенето - https://www.storyjumper.com/book/showframe/52033335/
 
Проект: Душата на страните – е-книжка https://issuu.com/net44/docs/issuu
Проект: Цветовете на дъгата – е-книжка https://en.calameo.com/
 
 
 
 
Сподели: